Goriška četrta regija v državi po številu prostovoljcev

datum: 02.10.2020

kategorija: V središču

Iz Skupnega poročila o prostovoljstvu v Sloveniji za leto 2019 je razvidno, da je Goriška regija četrta regija v državi po številu prostovoljcev, peta po številu opravljenih prostovoljskih ur in enajsta po številu prostovoljskih organizacij.

Ob izbruhu pandemije COVID-19 je mestna občina pozvala občane k prostovoljstvu. Odziv je bil izven vseh pričakovanj. V najbolj kritičnih pomladanskih mesecih, ko je večina prebivalstva ostala doma, so prostovoljci delili hrano in ostale življenjske potrebščine najbolj ogroženim skupinam občanov, nudili so varstvo otrok na domu, dostavljali so računalnike na dom tistim otrokom, ki jih niso imeli, šivali so maske ipd. Tudi sicer so prostovoljci  v mestni občini zelo aktivni, večinoma delujejo v okviru nevladnih organizacij.

Da bi naša regija tudi v bodoče ostala v samem državnem vrhu po prostovoljski dejavnosti in da bi dodatno seznanjali javnost o pomenu in vlogi prostovoljcev, bo 5. in 6. oktobra v veliki dvorani Mestne občine Nova Gorica potekal regijski obisk Slovenske filantropije, na katerem bo to Združenje za promocijo prostovoljstva udeležence seznanilo s programom za prostovoljske organizacije, zakonodajo na področju prostovoljstva, koristnimi informacijami ipd.

Fotografije: Mateja Pelikan

maske 03_fAljosaKravanja  ProstovoljciDelitevHrane_14-5-2020_fMatejaPelikan-5162

maske 02_fAljosaKravanja  SivanjeMask_16-4-2020_fMatejaPelikan-3861