Župan

IMG_8595 

dr. KLEMEN MIKLAVIČ

Dr. Klemen Miklavič, rojen leta 1975, se je na Goriško vrnil po letih dela in raziskovanja v tujini. Njegove vodstvene sposobnosti mu priznavajo kolegi še iz študentskih časov, ko je vrsto let zasedal vodilna mesta v mednarodnih organizacijah. Leta 2002 je diplomiral iz mednarodnih odnosov, kasneje pa opravil še magisterij znanosti iz političnih ved ter doktorat znanosti s področja izobraževanja in šolskih sistemov. Deloval je kot raziskovalec na Univerzi v Ljubljani, Univerzi v Oslu in Univerzi v Bilbau ter kasneje kot vodja na projektih s področja razvoja in reform visokega šolstva na Balkanu, v Latinski Ameriki, Jugovzhodni Aziji in na Bližnjem vzhodu. Sodeloval je z uveljavljenimi mednarodnimi organizacijami, kakršne so Evropska komisija, OECD in OVSE, ter z vrsto razvojnih svetovalnih agencij. Poleg opravljanja funkcije župana je trenutno aktiven tudi kot svetovalec Sveta Evrope na področju visokega šolstva, v domačem okolju pa kot pridruženi raziskovalec Centra za študij edukacijskih politik Univerze v Ljubljani in sodelavec CMEPIUS-a na področju mednarodnih projektov.

Po vrnitvi v Novo Gorico je leta 2014 postal mestni svetnik Goriške.si v Mestnem svetu Mestne občine Nova Gorica. S svojimi vizionarskimi vložki je kot svetnik redno opozarjal na potrebo po dolgoročnih naložbah v prihodnost naših krajev in z argumentiranimi nastopi zagovarjal transparentnost, strokovnost in načelnost pri odločanju o javnih zadevah. Vsem tem vrednotam še vedno sledi. 

 


Pisarna župana:

Vodja pisarne župana: Marija Veljanovska Nemec
tel: 05 335 0 101
e-pošta: 


Prošnja za razgovor pri županu oziroma podžupanih
 

VLOGA-prosnja-za-razgovor-pri-zupanu-2020_ZA OBCANE.doc

VLOGA-prosnja-za-razgovor-pri-zupanu-2020_ZA OBCANE.pdf

 

Spletna vloga za razgovor pri županu oziroma podžupanji in podžupanih

 

Kontakt:
Sprejemna pisarna, pritličje soba 12
Kontakt: mestna.obcina@nova-gorica.si
Tel: 05 335 0 111


Opis postopka:

Izpolnjeno prošnjo za razgovor pri županu oziroma podžupanih lahko občani vložijo fizično v sprejemni pisarni MONG (pritličje desno soba št. 12) vsak delavnik med 8. in 15. uro, ob sredah do 16. ure ali pošljejo po pošti na naslov Mestna občina Nova Gorica, Trg Edvarda Kardelja 1, 5000 Nova Gorica  ali po elektronski pošti na mestna.obcina@nova-gorica.si.

Spletna vloga za razgovor pri županu oziroma podžupanji in podžupanih