Spominska slovesnost ob mednarodnem dnevu otrok, ki so umrli med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu

Datum: 11.10.2021
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Sporočilo za javnost

Društvo Solzice, ki nudi svetovanje in podporo družinam v najtežjih trenutkih ob izgubi otroka, v petek, 15. oktobra 2021, ob mednarodnem dnevu otrok, ki so umrli med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu, organizira spominske slovesnosti v spominskih parkih oziroma na pokopališčih v različnih mestih po Sloveniji.

Na Goriškem organizirajo spominsko slovesnost ob pomoči novogoriške mestne občine in Območnega odbora Hospic za Severno Primorsko. Slovesnost bo v petek, 15. oktobra, ob 17. uri v Parku spominčic na pokopališču v Stari Gori (pri Novi Gorici). Ob glasbi in sočutni besedi bodo v spomin na te otroke spustili balone (biološko razgradljive). Spominska slovesnost bo potekala tudi v primeru slabega vremena.

Slovesnosti se bosta udeležili tudi podžupanja novogoriške mestne občine Damjana Pavlica in vodja Oddelka za družbene dejavnosti mag. Marinka Saksida.

Vljudno vabljeni in lep pozdrav.

 

Mestna občina Nova Gorica je na pokopališču v Stari Gori pred dvema letoma uredila Park spominčic, kjer se starši tudi na Goriškem lahko poslovijo od svojih umrlih otrok. Park spominčic obsega površino za raztros pepela na vzhodnem delu prve poljine obstoječega pokopališča. 

 

Dodatne informacije: Petra Paver, predsednica društva Solzice, tel.  041 532 916


< Nazaj na seznam