OKROG SLOVENIJE 2019, športno-dobrodelni projekt za Male viteze

datum: 02.09.2019

kategorija: Ali ste vedeli?

S športno-dobrodelnim projektom Okrog Slovenije 2019 – za Male viteze se nadaljuje zgodba gibanja za male viteze, v kateri je tekač Bogomir Dolenc v letu 2018 uspešno odtekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije. Z dosežkom je postavil mejnike tako v športnem vidiku, kakor v dobrodelnem (organizacijskem). V ultra tekaškem svetu sedaj postavlja lestvico še višje.

Okrog Slovenije 2019– za male viteze bo eden večjih športno-dobrodelnih projektov v letu 2019 v Sloveniji, s katerim bo tekač Bogomir Dolenc odtekel več kot 1200 km v 12 dneh.

Prvenstveni namen ekstremnega tekaškega projekta je zbiranje denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez. Zbirajo se kot:

  • donacije podjetij
  • prostovoljni prispevki/donacije posameznikov/organizacij
  • SMS donacije z geslom VITEZ ali VITEZ5 na 1919.

Vse donacije in/ali prostovoljni prispevki se nakazujejo na TRR račun ustanove, evidentirajo se z donacijsko pogodbo.

Namen tekača je tudi pustiti sporočilo osveščanja in zavedanja o bolezni rak (predvsem osveščanje o prisotnosti bolezni v okolju) in zavedanja pomembnosti zdravja, zdravega načina življenja in skrbi za dobro telesno in mentalno kondicijo.

Cilj projekta je preteči ekstremno razdaljo v zastavljenem časovnem limitu (tj. 12 dni). Dnevna dolžina teka je v povprečju okrog 100 kilometrov, pri čemer se višinski metri skozi vseh 12 dni seštevajo do skupne vrednosti +/- 24.000 m. Dnevne tekaške trase so določene. Štart ekstremnega tekaškega projekta je 31. avgusta 2019, zaključuje se 11. septembra 2019. Štart in cilj sta v Črni na Koroškem. Cilj tekača in ekipe bo prispeti na cilj ob predvidenem datumu. Tekača se bo lahko virtualno spremljalo preko GPS povezave, prav tako bo z njim ožja ekipa s spremljevalnim vozilom.

V Novo Gorico bo Bogomir Dolenc pritekel na 3. dan, in sicer 2. septembra, ko bo startal v Bovcu, celodnevni tek pa bo zaključil v Komnu. Vabljeni k simbolnemu teku - spremljanju Bogomirja Dolenca ter k donacijam za Ustanovo Mali vitezi.

Več o dogodku na www.okrogslovenije.si.

 

 

Flyer z SMS donacijo