Rožnati oktober – mednarodni mesec osveščanja o raku dojk

Datum: 21.10.2021
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

Center za krepitev zdravja (Zdravstveni dom Nova Gorica) tudi letos že tradicionalno obeležuje rožnati oktober – mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Z različnimi dejavnostmi opozarjajo na pomen zdravega načina življenja, zgodnjega odkrivanja bolezni in na odgovornost do svojega zdravja.

Številne raziskave kažejo povezavo med zdravim načinom življenja in manjšim tveganjem za razvoj raka dojk. Po podatkih svetovne zdravstvene organizacije bi lahko z zdravim načinom življenja preprečili 30–50 odstotkov primerov vseh rakov.

Z redno telesno dejavnostjo, zdravo in uravnoteženo prehrano, vzdrževanjem telesne teže in pozitivno naravnanostjo lahko veliko prispevamo k svojemu zdravju.

Letošnje aktivnosti potekajo pod sloganom »Bodi in ostani zdrava!«, saj želijo poudariti, da lahko sami veliko naredimo za svoje zdravje s preprostimi odločitvami za zdrav življenjski slog.

Center za krepitev zdravja vabi tudi, da naredite nekaj zase, za svoje telo in dušo v dobri družbi. Pridružite se jim na strokovno vodenem rožnatem pohodu, ki bo v četrtek, 21. oktobra 2021, ob 10.00 (zbor pred OŠ Lucijana Bratkoviča Renče).