Zgodilo se je

Ponovitev gledališko-filmske uprizoritve Ubežni delci

Po uspešni premieri in ponovitvi bodo dijaki 4. letnika dramsko-gledališke smeri Gimnazije Nova Gorica v sredo, 28. februarja 2018, ob 17. uri v gledališki dvorani gimnazije ponovno uprizorili dramatizacijo maturitetnega romana Ubežni delci.

Uspešna premiera četrtošolcev novogoriške dramsko-gledališke gimnazije

Dijaki četrtega letnika dramsko-gledališke smeri Gimnazije Nova Gorica so v četrtek, 15. februarja 2018, premierno uprizorili dramatizacijo maturitetnega romana Ubežni delci.

Gimnazijci novogoriške dramsko-gledališke smeri s premiero dramatizacije maturitetnega romana Ubežni delci

Leto ustvarjalnosti mladih bodo sooblikovali tudi dijaki dramsko-gledališke smeri Gimnazije Nova Gorica. Četrtošolci pripravljajo dramatizacijo maturitetnega romana Ubežni delci kanadske pisateljice Anne Michaeles, ki jo bodo premierno uprizorili na odru gimnazijske gledališke dvorane 15. februarja 2018.

Festival Vizije - Festival mladinskih skupin Slovenije RockVIZIJE 2018

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in Mostovna vabita v petek, 16. februarja 2018, ob 20.30 na koncert RockVIZIJE, na katerem bodo nastopili Kombo C, Stara kitara in Period VI.

Na slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku mladi navdušili z ustvarjalno močjo

Mladi so v Novi Gorici na slovesnosti Mestne občine Nova Gorica ob slovenskem kulturnem prazniku pod vodstvom režiserke Valérie Wolf Gang prikazali njihovo mladostno ustvarjalnost in navdušili občinstvo.

Mlada ustvarjalna energija, osrednja slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku

V Mestni občini Nova Gorica bomo slovenski kulturni praznik počastili s slovesnostjo v ponedeljek, 5. februarja 2018, ob 20. uri v veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica. Ker letošnje leto posvečamo ustvarjalnosti mladih, smo snovanje in izvedbo osrednje slovesnosti zaupali mladim ustvarjalcem goriškega prostora. Na odru se bodo prepletali glasba, film, ples in poezija.

Zmagovalci podjetniške delavnice Startup izziv za dijake so GoGo Bikes, ECOnnet in CupFix

V petek, 19. januarja 2018, se je zaključila tridnevna podjetniška delavnica Startup izziv za dijake, ki sta jo organizirala Primorski tehnološki park in Mestna občina Nova Gorica. Delavnice se je udeležilo 40 dijakov tretjih letnikov Gimnazije Nova Gorica, ki so v 8 ekipah razvijali podjetniške zamisli in reševali izzive.

S podjetniško delavnico zakorakali v Leto ustvarjalnosti mladih

Na novogoriški gimnaziji se je v sredo, 17. januarja 2018, začela tridnevni Startup izziv za dijake, na katerem bodo dijaki v ekipah razvijali svoje podjetniške zamisli.

Sporočilo za javnost: Letošnje leto posvečamo ustvarjalnosti mladih

Na novinarski konferenci v torek, 16. januarja 2018, smo uradno najavili Leto ustvarjalnosti mladih 2018, ki ga začenjamo s Startup izzivom za dijake. Napovedujemo pa tudi osrednjo slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku, ki jo bodo v celoti sooblikovali mladi. Pa še veliko drugih aktivnosti, ki jih v tem letu pripravljamo skupaj z Mladinskim centrom Nova Gorica in drugimi institucijami.

Novinarska konferenca ob začetku Leta ustvarjalnosti mladih

Z namenom, da predstavimo prve dogodke iz letošnjega programa in kako na Mestni občini Nova Gorica skrbimo za mlade generacija, bo v torek,
16. januarja 2018, ob 10. uri v Zeleni dvorani novogoriške mestne hiše novinarska konferenca.

Napovedujemo Startup izziv za dijake

Leto, posvečeno ustvarjalnosti mladih, začenjamo s tridnevno startup delavnico, na kateri bodo dijaki Gimnazije Nova Gorica razvijali podjetniška znanja, izdelali prototip podjetniške ideje in svoje delo tudi javno predstavili.