Leto ustvarjalnosti mladih 2018

 

Na Mestni občini Nova Gorica vsako leto posvetimo določeni osebnosti, ki je vidno zaznamovala naš prostor, ali posameznemu področju življenja in ustvarjanja, s katerim želimo spodbuditi aktivnosti, razmišljanje in sodelovanje širše javnosti. Minula leta smo tako posvetili plesni, filmski in lutkovni umetnosti, pa tudi Maksu Fabianiju, Silvanu Furlanu, bratoma Rusjan, Vinku Vodopivcu in Silvestru Komelu. Lansko leto je minilo v znamenju praznovanja 70. obletnice začetka gradnje Nove Gorice. S programom, ki smo ga oblikovali skupaj s številnimi posamezniki, društvi, klubi in institucijami, smo se poklonili graditeljem mesta in vsem, ki so pripomogli, da se je Nova Gorica razvila v sodobno regijsko središče. V njej so se rodile številne generacije mladih, ki bodo življenje mesta ustvarjale v prihodnje.

In prav zato, ker bodo mladi ustvarjali prihodnost, smo se odločili, da jih spodbudimo in leto 2018 posvetimo ustvarjalnosti mladih, in to na najrazličnejših področjih, od znanosti, izobraževanja, podjetništva, umetnosti, športa do drugih področij, na katerih so mladi dejavni in želijo prispevati k razvoju družbe, v kateri živijo. V Mestni občini Nova Gorica in na širšem Goriškem živijo številni mladi ljudje, ki so že dosegli izjemne rezultate. Zato jim v letošnjem letu dajemo priložnost, da svoje znanje in ustvarjalnost pokažejo širši javnosti, obenem pa želimo spodbuditi tudi ostale mlade, da bi se slišal njihov glas.

Vabljeni, zlasti mladi, da ste del te zgodbe tudi vi. Imate izvirno zamisel, posebno znanje, svež produkt, iskreno pripravljenost za sodelovanje? Pišite nam (mestna.obcina@nova-gorica.si) in skupaj se bomo potrudili, da se bo slišal vaš glas.

 

AKTUALNO

Slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti

19.12.2018
Mestna občina Nova Gorica vabi v sredo, 19. decembra 2018, ob 18. uri v gledališko dvorano Gimnazije Nova Gorica na slovesnost v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti. Slavnostno besedo bo prispeval Sergij Pelhan. Z letošnjo slovesnostjo ob dnevu samostojnosti in enotnosti bomo zaokrožili tudi Leto ustvarjalnosti mladih.

Slavnostna akademija za 70 let Glasbene šole Nova Gorica

30.11.2018
Ob 70-letnici delovanja je Glasbena šola Nova Gorica postavila na oder slavnostni dogodek, s katerim so v četrtek, 29. novembra 2018, obeležili svoj jubilej.

Preplet mladostne literature danes in včeraj - dijaki predstavili novo pesniško zbirko

28.11.2018
Dijaki Elektrotehniške in računalniške šole Šolskega centra Nova Gorica so na današnjem dogodku ob klavirju v novogoriški knjižnici predstavili pesniško zbirko z naslovom »Uživaj, dokler traja ... mladost«.

Obarvali smo mesto!

20.10.2018
Podhod na Ulici Gradnikove brigade pri Točki ZKD krasi nova poslikava, ki so jo ustvarili osnovnošolci Osnovne šole Solkan z učiteljico Andrejo Kocjan in dijakinje Gimnazije Nova Gorica.