Srečanje severnoprimorskih poslancev in državnih svetnikov s severnoprimorskimi župani, predstavniki podjetij in zbornic

Datum: 15.05.2020

Ura: 09:30

Kraj: Nova Gorica

Lokacija: Velika dvorana novogoriške občinske stavbe

 

Tema jutrišnjega srečanja v Novi Gorici bodo posledice ukrepov za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19 za lokalno gospodarstvo in ukrepi za premostitev krize ter razvojne priložnosti za gospodarstvo. V regiji si želimo oblikovati obstojnejše gospodarstvo, osnovano na znanju in manj odvisno od italijanskih potrošnikov in trga. Srečanje gospodarstvenikov, ustanov in političnih predstavnikov bo tudi priložnost za okrepitev enotnega delovanja za razvoj in blaginjo naše regije.

Župani želijo svojo zahtevo predstaviti poslancem, svetnikom, podjetnikom, združiti vse akterje, predstavnike, saj združeni lahko uveljavljajo predloge, ki bodo najbolje naslovili posledice zdravstvene krize, zagotovili premostitev gospodarskih posledic in razvoj trdnejšega in boljšega gospodarstva, ki bo odporno na takšne in druge krize.

Osredotočili se bodo predvsem na gospodarstvo, torej bodo glavno besedo na srečanju imeli predstavniki gospodarstva. Novogoriški župan dr. Klemen Miklavič zato izpostavlja: "Podjetniki so tisti, ki se želijo aktivno vključiti v proces premostitve krize in dati glavno vlogo pri dolgoročnem razvoju trdne strukture gospodarstva in dobro plačanih delovnih mest. Severna Primorska (Goriška razvojna) regija potrebuje novo razvojno poglavje in to se bo zgodilo samo v sodelovanju med državo, občinami, podjetji in drugimi ustanovami. "

Na srečanje so poleg severnoprimorskih županov povabljeni državni svetniki Mitja Gorenšček, Tomaž Horvat, Branko Tomažič, Bojan Režun, poslanci Samo Bevk, Eva Irgl, Danijel Krivec, Matjaž Nemec, Elena Zavadlav Ušaj, predsedniki območnih OOZ: Zoran Simčič, predsednik OOZ Nova Gorica, David Pizzoni, predsednik OOZ Ajdovščina, Rado Raspet, predsednik OOZ Idrija, Anica Kanalec Prešeren, predsednica OOZ Tolmin, predsednik Upravnega odbora Severno Primorske Gospodarske zbornice Julijan Fortunat in predstavnik podjetniško-gospodarske pobude Darko Velikonja.

Na srečanju bo med drugimi prisoten Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije.